Dramatične informacije iz Sarajeva: Za 23 dana marta 450 preminulih

asd
Epidemiološka situacija na području Bosne i Hercegovine, a posebno Sarajeva, pogoršava se iz dana u dan.

Uz hiljade novozaraženih i sve punije bolnice, izvještaji o broju umrlih, onih koji nisu dočekali dolazak vakcina i imunizaciju našeg stanovništva, sve su alarmantniji.

Redovi ispred pokopnih društava – svjedoče tome i Sarajlije - sve su duži.

Kada je riječ o broju preminulih u našem glavnom gradu, statistički podaci koje imamo za mart su zaista dramatični. Potvrđuju nam to i u KJKP Pokop gdje, razumljivo, imaju najrealniju sliku stanja u kojem se nalazimo.

Smrt na našem pragu

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdila Naida Vranić, referentica za odnose s javnošću KJKP Pokop, samo za 23 dana marta 450 preminulih!!!

U toku cijele 2021. godine, zaključno s današnjim jutrom, broj umrlih je ukupno 761 osoba!

Radi ilustracije, u cijeloj 2017. godini, prema podacima KJKP Pokop na području Sarajeva preminule su 963 osobe, a godinu kasnije 987 naših sugrađana.

Broj umrlih je nešto porastao 2019. godine, te statistike bilježe 1.061 umrlu osobu te godine.

U prvoj godini pandemije, 2020. godine, broj preminulih u glavnom gradu BiH bio je 1669, što je za 706 osoba više nego recimo, 2017. godine!

Sve nevjerne Tome

No, prokleti treći talas uzima najveći danak, te, praktično, skoro 800 preminulih imamo za nepuna tri mjeseca!!!

Ova statistika bolno dokazuje svim "nevjernim Tomama" da ne stoje baš ocjene da se, eto, kao, uvijek umiralo, nema razloga za veliku brigu, te da iza svega stoji zavjera ko zna koga i čega, da je politika "pupa hava i zelena trava", jedini odgovor s najvećom pandemijom od početka trećeg milenija...

Sve ovo – ako već nisu svi dosadašnji apeli medija i struke - mora biti konačni alarm da se ostave po strani neozbiljnost, neodgovornost, ali i strančarenja, političke igre, podvale, te da se sve institucije i snage ovog društva usmjere ka jednom cilju – spašavanju građana Bosne i Hercegovine, onih koji su, po ko zna koji put ostavljeni na cjedilu, bezmalo do svih...