Draško Stanivuković i Zoran Vidić napuštaju NSRS: Poznato je ko dolazi na njihova mjesta

drasko
Da je Srđan Todorović pobijedio u trci za gradonačelnika Doboja, njega bi u skupštinskim klupama zamijenio kandidat za načelnika Teslića Dragutin Škrebić, koji je u međuvremenu promijenio stranku i pristupio SPS-u

 

Poslanici SDS-a i PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zoran Vidić i Draško Stanivuković pobijedili su na lokalnim izborima za načelnika/gradonačelnika Broda i Banje Luke.

Stanivukovićevo mjesto u Narodnoj skupštini RS zauzeće Radenko Čupić koji je u maju 2003. godine imenovan za načelnika Kotor Varoša.

U nekoliko navrata bio je odbornik PDP-a u SO Kotor Varoš.

Na Vidićevo mjesto dolazi Stevo Joksimović koji je bio poslanik SDS-a od 2014. do 2018. godine. Sedam poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske bili su kandidati su za načelnike i gradonačelnike lokalnih zajednica iz kojih dolaze. Posebno interesantna situacija bila je u Doboju, jer da je Srđan Todorović pobijedio u trci za gradonačelnika, njega bi u skupštinskim klupama zamijenio kandidat za načelnika Teslića Dragutin Škrebić, koji je u međuvremenu promijenio stranku i pristupio SPS-u. Da je Škrebić pobijedio u Tesliću, u NSRS bi otišla Sanja Glišić iz Doboja.