Drifter Nurija za Cazin.net: Imam rješenje…

Drifter

Poslednjih dva dana skoro svi smo mogli vidjeti video snimak na kojem se jasno vidi divljanje automobilom u centru grada.

Radi se o mladom vozaču, Nuriji Majetiću koji je zahvaljujući snimku i njegovom dijeljenju na društvenim mrežama već postao popularan sa svojim 'hobijem'.

Novinar našeg portala obavio je razgovor sa Majetićem koji nije krio ljubav prema driftanju i opasnoj vožnji. Sa šesnaest godina je postao vlasnik vlastitog vozila i od tad počinje njegov 'hobi'.

Svjesni smo opasnosti koju driftanje i brza vožnja može izazvati posebno u urbanim i naseljenim područjima, ne samo po vozača već i po druge učesnike u saobraćaju.

Kažnjavan je više puta od strane policijskih organa, ali to ga nije spriječilo da nastavi sa vožnjom koja je i više nego opasna.

Majetić je u razgovoru naveo da bi rješenje brze vožnje i driftanja u gradskim područjima moglo biti rješeno ukoliko bi mu općinski načelnik ili nadležni organi obezbjedili prostor gdje bi se pripremila drift staza. To bi mu omogućilo da osnuje klub gdje bi okupio sve driftere sa našeg područja, pa čak i izvan BiH sa kojima održava kontinuirane kontakte.

Ne znamo da li će doći do realizacije ideje ovog mladog vozača, ali znamo da nadležni policijski i sudski organi moraju više posvetiti pažnje kada je sigurnost saobraćaja u pitanju, jer smo svjedoci svakodnevnih gubitaka mladih života na našim cestama.

Foto: Cazin.net