Drsko ponašanje i narušavanje javnog reda i mira u Velikoj Kladuši

sa

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 52 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Ajla Husić i Amra Zulić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile troje pacijenata.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

 Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h bilježe miran period bez intervencija.

 Kako informišu iz nadležnih preduzeća, bez problema u isporuci električne energije i pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

 Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone i savjetuju oprezniju vožnju. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK-a.

 U Hercegovini danas pretežno sunčano. U Bosni prije podne po kotlinama i uz riječne tokove dosta magle i niske oblačnosti. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

 Stabilnije vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Tokom jutra, poželjno je adekvatno se odjenuti. Moguća je pojava magle, izraženije u unutrašnjosti zemlje, čemu bi hronični bolesnici trebali posvetiti pažnju i po potrebi reducirati kretanje. Preporučljivo je topliji i sunčaniji dio dana provesti na otvorenom. U Hercegovini, uz ljepšu opću sliku.