Drsko ponašanje, nelegalno prikupljanje dobrovoljnih priloga i saobraćajna nesreća obilježili protekli dan u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je četiri intervencije.

Do remećenja javnog reda i mira došlo je u Gornjoj Koprivni, gdje se jedno lice drsko ponašalo i ispoljavalo prijetnje da će napasti na život i tijelo drugog lica. U Konzumu, na Trgu Zlatnih Ljiljana, jedno lice zatečeno je prilikom nelegalnog prikupljanja dobrovoljnih priloga. Drsko i naročito drsko ponašanje od strane jednog lica u alkoholiziranom stanju evidentirano je na Ostrošcu u Sportskoj kladionici „Sport plus“.

Lakša saobraćajna nesreća dogodila se oko 19:00 sati na lokalnom putu u naselju Mutnik, u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.
Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 48 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na jutarnju maglu, mjestimično veoma gustu, koja smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Savjetuje se sporija i opreznija vožnju.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnom putu M-5 Mrkonjić Grad-Ključ.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.