Druga srednja škola Velika Kladuša dobila vrijednu donaciju

Foto: Rvk
IOM Bosnia and Herzegovina je dana 21. decembra (utorak) Drugoj srednjoj školi Velika Kladuša uručio vrijednu donaciju. Radi se o donaciji kuhinjskih kecelja i majica, te potrebnog inventara za praktičnu nastavu za učenike zanimanja kuhar i pekar.
Image
Foto: Rvk

Ova donacija rezultat je ranije dogovorene saradnje IOM Bosnia and Herzegovina i Vlade Unsko sanskog kantona, odnosno i Druge srednje škole Velika Kladuša.  Donirane kecelje izrađivali su migranti smješteni u kampu „Miral“ u Polju, a u okviru projekta socijalne kohezije kojeg provodi IOM uz podršku EU.  

Jedna od migranata koji je učestvovao u izradi kecelja je i Šehbaz iz Pakistana, koji kaže da je ponosan što je imao priliku na neki način doprinijeti zajednici.

Današnjem uručivanju donacija prisustvovao je i premijer USK Mustafa Ružnić koji je izrazio zadovoljstvo ovom saradnjom, istaknuvši da je ovo nakon tri godine migracija kroz Kanton konačno pozitivna priča vezana za migrante..

Nakon zvaničnog uručivanja donacije gosti su obišli prostorije škole, a imali su priliku i kušati pekarske proizvode koje rade učenici zanimanja kuhar i pekar.

Image
Foto: Rvk