Državljani BiH krali traktore u Austriji pa ih prodavali na internetu

.
Utvrđeno je da su lopovi ukrali tri traktora Danima nakon što mu je traktor ukraden, 30-godišnji radnik u austrijskom Strasburgu je svoj radni alat otkrio na prodajnoj platformi na internetu.

 

Oni se sumnjiče da su ukrali prvi traktor parkiran blizu ivice šume, uključujući vitlo, u noći sa 7. na 8. septembar u Strazburgu. Traktor su doveli u iznajmljenu garažu u okrugu Klagenfurt kako bi vitlo demontirali.

 

Potom su traktor vratili u šumi, a vitlo prodali za nekoliko hiljada eura 32-godišnjaku. Vitlo su prodali putem internet platforme, gdje ga je otkrio bivši vlasnik.

 

U noći sa 16. na 17. septembar u Strasburgu su ukradena još dva traktora i vitla, koja su demontirana u iznajmljenoj garaži. Kada su trojica bh. državljana ponovo ponudila vitla 32-godišnjem kupcu, on je opet pokazao interes za kupovinu.

 

U međuvremenu su svi traktori vraćeni vlasnicima. Osumnjičeni su nakon prvih ispitivanja dovedeni u zatvor u Klagenfurtu. Sada traje istraga o mogućim drugim krađama. Trojica državljana iz BiH bit će prijavljena javnom tužilaštvu u Klagenfurtu nakon završetka istrage.