Državljani Crne Gore i Hrvatske napustili Izrael: Svi su na sigurnom

.
Oni se redovnim avionskim linijama vraćaju nazad i koliko mi je poznato neće biti otkazivanja letova, rekao je Tomašević

Direktor Dječjeg doma u Betlehemu fra Sandro Tomaševića potvrdio je da se oko 160 hodočasnika Hrvata zateklo u vrijeme početka najnovijeg sukoba u Gazi u tri grada u Svetoj zemlji, Betlehemu, Nazaretu i Jeruzalemu i niko od njih nije ugrožen niti je stradao

 

 

Tri skupine

- Tri skupine hrvatskih hodočasnika od kojih je jedna skupina Hrvata iz Švicarske, a dvije skupine iz Hrvatske zateklo se u Betlehemu, Nazaretu i Jeruzalemu u novonastaloj situaciji. Oni se redovnim avionskim linijama vraćaju nazad i koliko mi je poznato neće biti otkazivanja letova - rekao je Tomašević u telefonskom razgovoru za Hinu.

On je naglasio da su svi hodočasnici na sigurnom te je poručio njihovim porodicama i rodbini da ne trebaju strahovati za njih.

Sandro Tomašević, koji je u misiji u Svetoj zemlji, ima uvid u posjete hrvatskih hodočasnika koji ondje dolaze, rekli su svećenički izvori u Splitu.

Crnogorski državljani sletjeli su u utorak ujutro na podgoričku zračnu luku u ranim jutarnjim satima, oko 05.45 sati. Iz Ministarstva vanjskih poslova te zemlje saopćili su da je doputovao 101 putnik, iz Crne Gore i još osam zemalja.

- Avion „Air Montenegro“ iz Tel Aviva sletio u Podgoricu. Doputovao je 101 putnik, iz Crne Gore i još osam zemalja - istakli su iz Ministarstva vanjskih poslova.

Posebna zahvalnost

Posebno su izrazili zahvalnost posadi koja je organizirala let, na primjeru hrabrosti i profesionalizma.

Avion kompanije “Air Montenegro” otputovao je sinoć u 23.05 sati s podgoričke zračne luke ka Tel Avivu, prenosi Radiotelevizija Crne Gore. Inače, Vlada te zemlje usvojila je na telefonskoj sjednici u ponedjeljak Informaciju o potrebi hitne evakuacije crnogorskih građana iz Izraela.

 

Foto:Facebook