Potvrđeno: Državljani Srbije uhapšeni nakon ubistva u Sarajevu

Dvije osobe uhapšene su jučer u Sarajevu zbog sumnje da su počinili krivično djelo ''izazivanje opće opasnosti''.

Jučer u 1 sat, policijskli službenici Pete policijske uprave uhapsili su K.T., rođen 1978.godine u Prijepolju, državljanin Srbije. Istog dana u 04,30 sati, slobode je lišena A.M., rođena 1980.godine u Novom Pazaru, nastanjena u Sarajevu. Navedena lica su uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 323. KZ F BiH (Izazivanje opće opasnosti).

Naime, dana 05.01.2019.godine u 18,40 sati, obaviještena je V PU da je u ulici Sastavci, općina Ilidža, pronađeno beživotno tijelo lica M.K. iz Sarajeva. Na lice mjesta su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Ljekari su konstatovali smrt osobe M.K.. O svemu navedenom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem. Također, uviđaju su prisustvovali ovlašteni sudski vještak medicinske struke, kao i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Uviđajem je konstatovano da je smrt lica M.K. nastupila upotrebom vatrenog oružja, nakon čega je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija i utvrditi uzrok smrti. Dana 06.01.2019.godine u 18,00 sati, nakon završene kriminalističke obrade, A.M. je otpuštena iz službenih prostorija MUP-a Kantona Sarajevo. Uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, istog dana u 19,15 sati, lice K.T. je predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.