Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prijelazima

granica
Zadržavanja na prijelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanska Dubica, na ostalim graničnim projelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

 

Na graničnim preijlazima Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanska Dubica duga su zadržavanja putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), javlja Anadolija.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (Donja Jablanica) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići). Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

“Vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista”, navode iz BIHAMK-a.