fbpx Duraković o pozivu na ročište 11. jula po tužbi Kusturice

Duraković o pozivu na ročište 11. jula po tužbi Kusturice

Home

Duraković o pozivu na ročište 11. jula po tužbi Kusturice


Bivši načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković dobio je sudski poziv za ročište 11. jula na Osnovnom sudu u Višegradu na dan komemoracije i ukopa žrtava genocida u Srebrenici.

"To je uvreda za mene kao preživjelu žrtvu genocida u Srebrenici i zaista poražavajuća činjenica da u Japanu znaju za taj dan, a ovdje ovo rade namjerno", rekao je Duraković za Radiosarajevo.ba.

Riječ je o tužbi za klevetu Emira Kusturice zbog tekstova koje je Duraković objavljivao u mediju Dnevni avaz u kojima je govorio o nacionalnom parku "Drina" i korištenju IPA fondova, napominjući i kako pomenuti nacionalni park uzurpira bošnjačku zemlju.

Kako je sjedište firme registrirano u Višegradu, Osnovni sud je nadležan da donese presudu u ovom slučaju.

"Dobio sam poziv na ročište 11. jula s početkom u 13:00 sati, u vrijeme kada počinje klanjanje podne-namaza a zatim i dženaza žrtvama genocida u Srebrenici. Ne mislim da je to slučajno, oni znaju i da sam ja član Organizacionog odbora", rekao nam je Duraković.

U sudskom pozivu, kako kaže, navedeno je da nije moguće odgoditi ročište zbog čega će se Duraković žaliti Visokom sudskom tužilačkom vijeću.

"U ovom pozivu ja već vidim i presudu suda. Dakle, ne ostavljaju nam ni prostor da se branimo", rekao je Duraković.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Objavio: Wed, 21/06/2017 - 15:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top