Dva krivična djela, jedan slučaj slučaj narušavanja javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

asd
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 50 pacijenata. Dežurni doktori Ševal Mešanović i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su troje pacijenata.

U COVID ambulantu javilo se 22 pacijenata. Bez daljeg upućivanja.

– Policijska stanica u proteklom periodu zabilježila je dva krivična djela, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

– Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

– Prema dostupnim informacijama, sve je u redu ovog jutra sa isporukom pitke vode i električne energije, dok se odvoz smeća i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

– Kako saopćava BIHAMK, u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljvost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

– Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Lokalno može padati slaba kiša prije podne. Od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, jugu zemlje do 19°C.

– Postepena stabilizacija vremenskih prilika uslovljava povoljniju opću sliku i ugodnije biometeorološke prilike. Nakon hladnijih jutarnjih sati, kada je poželjno biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, danju će nastupiti blago zatopljenje, što će, uz prestanak padavina, povoljno djelovati na osjetljive osobe, te dovesti do umanjenja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Veče prohladno, stoga je u ovom periodu, također preporučljivo posvetiti više pažnje odijevanju i djelimično reducirati boravak na otvorenom.

– Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma obilježava se 9. novembra svake godine širom Europe i svijeta prisjećanjem na žrtve fašizma i antisemitizma i prosvjedovanjem protiv savremenih oblika fašizma i antisemitizma.