Dva krivična djela, preko 40 pacijenata u Hitnoj službi

.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Ahmed Riyad Dash, Abdulah Fazlić i Kenan Dautović.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva krivična djela. Narušavanja javnog reda i mira nije bilo. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog vatrogasca Dizdarevića, nije imala poziva za izlazak na teren.

Tokom noći bilo je prijavljenih prekida u elektronapajanju, ali su kvarovi sanirani, te je isporuka električne energije je uredna.

 

U Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši MNK “Mujo Hrnjica” danas od 19:00h će odmjeriti snage s ekipom MNK “Bihać”. Radi se o utakmici 6. kola Futsal lige grupa Zapad.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na jake udare vjetra u većem dijelu naše zemlje. Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a posebno izdvajamo magistralne puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Tuzla-Bijeljina, Buna-Masline, Stolac-Neum, Višegrad-Vardište, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum. Osim odrona, skrećemo pažnju i na moguće granje i oborena stabla usljed jakog vjetra.

Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje-Županja i dalje ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu Hercegovine je moguća grmljavina. Glavnina padavina u drugom dijelu dana.Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Tokom noći vjetar slabi i mijenja smjer na sjeverni. Dnevna temperatura 17 do 23 °C.

Nestabilno vrijeme, uz jači jugo, natprosječne temperature zraka i pogoršanje biometeoroloških prilika, moglo bi kod osjetljivih osoba uzrokovati poteškoće u vidu glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, malaksalosti. Preporučljivo je reducirati aktivnosti. Sa noćnim satima opća slika dodatno će se pogoršati, obzirom da će, nakon natprosječne topline tokom dana, temperature opasti usljed sjevernog strujanja.