Dva krivična djela u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 08:00 do 09:00h trafo-područja Crvarevac 1,

od 12:00 do 13:00h trafo-područja Dizdari.

Ostalo područje općine uredno je snabdjeveno električnom energijom.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva krivična djela i jedno narušavanje javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Vatrogasna jedinica je imala mirna protekla 24h, rekao nam je dežurni Kapić.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražllo je 48 pacijenata, od kojih su četiri upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Dinko Keserović i Abdulah Fazlić.

Vodosnabdijevanje je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 08. septembar:

Početak posljednjeg radnog dana u ovoj sedmici karakterišu povoljne vremenske prilike i umjerena frekvencija vozila. Nešto kasnije, kako dan bude odmicao, intenzitet saobraćaja će se pojačavati, posebno na prilazima većim gradskim centrima. Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise. Držize odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Danas sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 25 do 31, na jugu zemlje do 34 °C.

Biometeorološke prilike su povoljne. Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima, kada je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima.