Dva lica povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Dva lica zadobila su lakše tjelesne povrede u saobraćajnoj nezgodi koja se juče desila na području općine. Prema izvještaju Policijske stanice Velika Kladuša, krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja zatražila su 72 pacijenta, a jedan je upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Dežurni su bili dr. Abdulah Fazlić i dr. Ajla Husić.

Vatrogasna jedinica nije intervenisala, saznajemo od dežurnog Okanovića.

Isporuka pitke vode je uredna, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša saznajemo da je elektronapajanje stabilno.

Prema informacijama iz JKUP „Komunalije“ odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se po redovnom rasporedu.

Danas se obilježava Međunarodni dan radija, dan kada je 1946. godine prvi put Radio Ujedinjenih naroda emitirao program riječima: “Ovo su Ujedinjeni narodi. Obraćamo se ljudima svijeta”. Tokom vremena radio je postao dijelom svakog doma, radnog mjesta i automobila. Desetljećima se populacije uz radijski program informiraju, zabavljaju i uče, a i nakon pojava drugih medija, radio ne gubi na značaju.

Danas u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje u ostatku dana. U jutranjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu do 4, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 13 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Jutro hladno širom zemlje, potom uz porast temperatura zraka i sunčane intervale, što će opštu sliku činiti ugodnijom. Preporučljivo je adekvatno se odjenuti u prijepodnevnim i večernjim satima, topliji dio dana, po mogućnosti, iskoristiti za boravak na otvorenom.

Stanje na cestama

Jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po vlažnom kolovozu, dok je zbog magle vidljivost smanjena na pojedinim područjima. U USK povoljniji su uslovi za vožnju.

U višim planinskim predjelima zbog niskih jutarnjih temperatura mogući su nailasci na zaleđene dionice.

Zbog učestalih odrona izdvajamo putne pravce: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Kupres, Turbe-Karanovac, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme.

Sporije zbog radova saobraća se na magistralnim putevima Sarajevo-Pale (tunel Čeljigovići) i Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Na GP Velika Kladuša – Maljevac kraće se čeka na izlazu iz BiH.