Dva muškarca osumnjičena za ubistvo starca iz Bugojna, jedan priznao

Dvoje osumnjičenih za ubistvo starca u Bugojnu sutra će biti predato Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona na saslušanje koje će potom donijeti odluku i o mogućem određenju mjere pritvora.

Pripadnici policije Ministarstva Srednjobosanskog kantona u petak su na području Donjeg Vakufa, nakon raspisane potjernice, uhapsili Adija Jašarevića (21) koji se dovodi u vezu s ubistvom 85-godišnjeg A. H. iz Bugojna koji je pronađen u svojoj kući u mjestu Vesela.

Glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić u izjavi za Klix.ba je kazao da su pripadnici policije uz saradnju građana veoma brzo locirali i lišili slobode Jašarevića koji je potom priveden, a sutra će s još jednim osumnjičenim biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva SBK.

Kako Klix.ba saznaje u ovoj akciji MUP-a SBK uhapšeno je ukupno pet osoba. Prvo su uhapšene tri osobe, od čega dvije žene i jedan muškarac, a potom je u Donjem Vakufu uhapšen i Adi Jašarević. Kriminalističkom obradom došlo se do saznanja da se u vezu s ubistvom može dovesti još jedan maloljetnik koji je naknadno uhapšen te bi s Jašarevićem sutra trebao biti predat u nadležnost Tužilaštva SBK.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od dvojice osumnjičenih je tokom kriminalističke obrade priznao da je ubio nesretnog starca, a dalje aktivnosti na rasvjetljavanju ovog slučaja preuzima Kantonalno tužilaštvo SBK kojem će sutra biti predati osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva.