Dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode na području Krajine

.
42 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja

 

 Policijskoj stanici prijavljena su dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema zabilježenih.

Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren“- rekao nam je dežurni Miljković.

42 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a dva su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić, Ahmed Riyad Dash i Almedina Beširević Rizvić.

Elektronapajanje je uredno, saznajemo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima, vidljivost je jutros smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), obustavlja se saobraćaj svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje i obratno.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C.

Uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će se osjećati ugodnije. Stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na opću sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata bi se trebale umanjiti. Savjetujemo Vam da slobodno vrijeme provedete na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito u drugom dijelu dana,