Dva narušavanja javnog reda i mira i jedna intervencija vatrogasaca

.

Dva narušavanja javnog reda i mira bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h.

Kladuški vatrogaci jučer su jednom intervenisali, a radilo se o spašavanju dvoje mačića koji su upali u šaht u Banijskoj ulici.  Intervencija je trajala od 15:14h do 16:25h.

45 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša. Jedna pacijent je upućen na dalje liječenje, a dežurni su bili doktori Ahmed Ryad Dash i Abdulah Fazlić.

Uredno je elektronapajanje, saznajemo ovog jutra u Poslovnici „Elektrodistribucije“.

Međunarodni dan borbe protiv korupcije obilježava se 09. decembra od 2003. godine kada je Opća skupština UN posebnom rezolucijom ukazala na problem korupcije i potrebu svakodnevne borbe protiv nje.

Prve utakmice u okviru 16. Novogodišnjeg malonogometnog tunira Velika Kladuša 2023. na rasporedu su danas, a igraju se u Gradskoj sportskoj dvorani. Ovo su parovi u okviru grupe C:

17.00h RS Group/Zlatarna Najo – Auto servis Zrimex

17.30h Habix – Autoservis Jašić

18.10h Auto servis Zrimex – Auto servis Jašić

18.40h RS Group/Zlatarna Najo – Habix

19.20h Habix – Auto servis Zrimex

19.50h Auto servis Jašić – RS Group/Zlatarna Najo

Danas postepeno naoblačenje sa zapada prije podne. U Bosni po kotlinama dugotrajna magla i niska oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 4°C, na jugu od 7 do 10°C.

Biometeorološka prognoza je povoljnija za jug zemlje, gdje će sunčani periodi i porast temperature tokom dana, pozitivno djelovati na većinu populacije. Preporučljivo je slobodno vrijeme provesti van urbanih sredina, po mogućnosti na planinama.

Stanje na cestama 

Zbog niske temperature vozače upozoravamo na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trrenutnim uvjetima i stanju na putevima. Ne krećite na put bez zimske opreme i izbjegavajte rizična preticanja. Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Crna Rijeka, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.