Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira i saobraćajka u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

-Dva slučaja narušavanja javnog reda i mira evidentirani su u protekla 24h na području Velike Kladuše. Prijavljena je i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nema prijavljenih.

-Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević.

-Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 86 pacijenata. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Ajla Husić. Na dalje liječenje upućen je jedan pacijent.

-Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, na području Velike Kladuše isporuka električne energije je uredna.

-Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, rekli su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Danas je Svjetski dan održive gastronomije, koji se svake godine obilježava 18. juna, poseban je praznik posvećen održivoj kuhinji koja promiče sigurnost hrane, razvoj poljoprivrede, održivu proizvodnju hrane, prehranu i očuvanje biološke raznolikosti.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten:

-Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Ipak, vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

-Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

-Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tokom jutra i prijepodneva biće ugodnije, u drugom dijelu dana poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom da će temperature zraka osjetnije porasti. Također, preporučljivo je izbjegavati duže izlaganje suncu, usljed visokih vrijednosti UV indeksa.