Prepriječili put pasatu, pa zapucali: Dva Tuzlaka uhapšena zbog pokušaja ubistva

TUZLA - Policija Tuzlanskog kantona otkrila je vinovnike pucnjave koja se krajem jula dogodila u ulici Husinskih rudara, kada su nepoznate osobe automobilom "audi" prepriječile put "pasatu" u kojem je bio I. M. iz Živinica, na kojeg je ispaljeno nekoliko hitaca.

Prilikom pucnjave nije bilo povrijeđenih, a na vozilu su oštećeni prednja šoferšajba, far i hauba.

Odmah nakon pucnjave, osobe iz "audija" su se udaljile u nepoznatom pravcu, a policija je pokrenula istragu slučaja. Tužilac je ovo krivično djelo okarakterisao kao pokušaj ubistva i nasilničko ponašanje.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, pripadnici krim-policije MUP-a TK došli su do saznanja da su u ovom incidentu učestvovali D. V. (26) i B. P. (24), obojica iz Tuzle, a motiv pucnjave su odranije neraščišćeni računi sa napadnutim I. M.

Nakon što je identifikovan, B. P. je 9. avgusta pozvan u policiju, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog, nakon čega je pušten da se brani sa slobode. S druge strane, D. V. je od pucnjave bio u bjekstvu sve do jučer, kada su ga pronašli i uhapsili pripadnici krim-policije MUP-a TK.

On je nakon kriminalističke obrade u MUP-u predat u dalju nadležnost Tužilaštva TK, gdje će biti ispitan, nakon čega će postupajući tužilac donijeti odluku o eventualnom prijedlogu pritvora.