Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

.

– Vatrogasci su imali jednu intervenciju u Trnovima, a radilo se o uklanjanju elektro stuba koji je pao na put. Intervencija kladuških vatrogasaca trajala je od 18.10h do 19.15h.

– Jedno narušavanje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 57 pacijenata, a tri su upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ahmed Riyad Dash.

– Isporuka električne energije je uredna. Nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

–  Fondacija „Iman“ danas organizira promociju knjige Fikrete Muslić “Kladuške heroine”. Posebni gosti promocije će biti iz Udruženja SUTRA JE NOVI DAN -Udruženja za pomoć oboljelim od karcinoma Velika Kladuša. Promocija će biti održana u maloj sali gradske sportske dvorane u 18.00h.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Pojačan je promet vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima Gradina i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Slabi lokalni pljuskovi su najizgledniji na području Hercegovine. U Bosni rijetko može pasti malo kiše od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

– Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Opća slika biće ljepša u Bosni, dok bi u Hercegovini povećana naoblaka i povremene padavine mogle u manjoj mjeri praviti probleme meteoropatama, izraženije u prvom dijelu dana. Poslijepodnevni sati bi, sa dodatnom stabilizacijom vremena, u većini krajeva trebali biti ugodniji.