Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

.
Nove servisne informacije.

 

Četiri narušavanja javnog reda i mira, te dvije saobraćajne nezgode zabilježene su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša, u jednoj od saobraćajnih nezgoda jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede.

70 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj službi Doma Zdravlja Velika Kladuša, jedno lice upućeno je na dalje liječenje u KB Bihać. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić, Amra Zulić i Ajla Husić.

Elektronapajanje na području općine Velika Kladuša je stabilno, informišu iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša

Kladuški vatrogasci nisu imali intervencija u protekla 24h, saznajemo od dežurnog Dizdarevića.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Usljed razvoja konvektivne oblačnosti u poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura zraka većinom između 18 i 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stepeni.

-Obzirom da se zadržava trend visokih temperatura, opća slika je nepovoljna a tegobe kod hroničnih bolesnika će biti izraženije. Od meteoropatskih reakcija moguće su malaksalost, glavobolja, dekoncentracija, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i obavezno se zaštititi od UV zračenja.
 

Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, BIHAMK savjetuje putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje tokom dana preporučuju češće pauze, i oprezniju vožnju.
Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.
Iz BiHAMK-a apeluju na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prelazima. BIHAMK-ove kamere su dostupne na Kamere – BIHAMK – Bosanskohercegovački auto-moto klub.

-Udruženje antifašista NOR-a Velika Kladuša poziva simpatizere, građane i ostale da dođu u subotu 22. juna u Gradsku sportsku dvoranu sa početkom u 11h, povodom biranja predsjednika Udruženja i ostalih funkcija.

-Na lokalitetu kod Gradske sportske dvorane jučer su počeli 5. moto susreti u organizaciji Moto klub „El Fuego“ Velika Kladuša! Defile bajkera ulicama Velike Kladuše planiran je danas od 19:00h. Moto susrete će obilježiti i nastup rock grupe MAT, DJ Marko, bogat takmičarski program, show iznenađenja uz bogate nagrade i još mnogo toga.

-Islamska zajednica u Hrvatskoj, Medžlis islamske zajednice Karlovac, Džemat Maljevac organiziraju centralnu proslavu Kurban Bajrama, uz veliki bajramski koncert „Bajram u Maljevcu“. Bajramski koncert će biti održan danas ispred gradilišta islamskog centra u Maljevcu sa početkom u 20.00h.
 

FOTO

FOTO