Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne infromacije.

 

Zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas će doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima:  GSM Repetitor Prokres, Trnovi 1, Kumarica, Kumarica 2, Caprag, Klupe, Kooperacija, Podzvizd 2, Podzvizd 3, Kosa, Orčeva Luka, Podzvizd 1, Rajnovac 1, Rajnovac 4, Bečići, Rajnovac 2 i Ramići. Prekid je najavljen od 09:00h do 15:30h.

Kladuška Policijska stanica u protekla 24h evidentirala je dva narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Hitnoj službi Doma zdravlja za pomoć su se obratila 44 pacijenta. Dežurni doktori Ajla Husić i Abdullah Fazlić na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

Isporuka pitke vode je uredna, kažu nam jutros u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Vatrogasci nisu imali intervencija, rekao nam je dežurni Subašić.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

U BiH se saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, osim u višim planinskim predjelima Bosne gdje upozoravamo na poledicu ili mjestimično i ugaženi snijeg na kolovozu.  Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno. Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Dnevna temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

Biometeorološke prilike postepeno će se popravljati sa odmicanjem dana. Tokom prijepodneva, uz tmurno vrijeme i slabije padavine u Bosni, kod osjetljivih osoba moguće su nešto izraženije tegobe, pretežno u vidu lošijeg raspoloženja, glavobolje, dekoncentracije. Sa porastom temperatura i djelimičnim razvedravanjem u drugom dijelu dana, opća slika će biti ljepša u cijeloj zemlji.