Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je pomoć za 60 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Amra Zulić i Ajla Husić koje su na dalje liječenje u KB Bihać uputile jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su dvije saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela i slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Kako informišu iz ViK-a, ovog jutra bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija planiranom dinamikom.

Na putnim pravcima iz BIHAMK-a upozoravaju na veće količine vode na kolovozu, kao i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila ovog jutra protiče bez većih zadržavanja.

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine na području Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

Nestabilno vrijeme praćeno učestalijim padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Pri tome će, umjerene temperature i višak svježine, ipak malo popraviti osjet ugode. Moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, glavobolje. Opća slika biće lošija u Hercegovini.

Svjetski dan porodice predstavlja dan kada se posebna pažnja posvećuje značaju ove jedinice društva kao jedne od najvažnijih tvorevina civilizacije. Ovaj dan se obilježava još od 15. maja davne 1994. godine, kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih naroda uvrstila u kalendar važnih datuma.