Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Tri narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U saobraćajnim nezgodama povrijeđena su dva lica, jedno teže i jedno lakše. Krivičnih djela nema prijavljenih.

54 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja, a pet ih je upućeno na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Grahović.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 15:00h trafopodručje Rajnovac 4

od 09:30 do 12:00h trafopodručje Polje 2

Na ostalom području elektronapajanje je stabilno.

Vodosnabdijevanje domaćinstava je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informaciji iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

Međunarodni dan biološke raznolikosti proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. godine, kako bi ukazali na veliku ulogu koju biološka raznolikost ima u održivom razvoju. Obilježava se svake godine 22. maja kao spomen na 22. maj 1992., datum usvajanja teksta Konvencije o biološkoj raznolikosti.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 22. maj:

Na pojedinim dionicama uz rijeke Vrbas, Unu, Bosnu i Drinu vidljivost je jutros smanjena zbog magle. I dalje upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Zbog redovnog servisiranja tunela Ivan na dionici autoputa A-1 Bradina-Tarčin od 08 sati saobraćaj će biti obustavljen.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake u Bosni i na krajnjem jugoistoku Hercegovine može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene slabom grmljavinom. Dnevna temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 27 °C.

Biometeorološke prilike bit će ugodnije u jutarnjim i prijepodnevnim satima. Manjak svježine u drugom dijelu dana, mogao bi kod osjetljivih osoba dovesti do jačanja tegoba i reakcija poput malaksalosti, dekoncentracije, nervoze, glavobolje. Poželjno je umanjiti aktivnosti i slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili.