Dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši: Jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede

.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu zatražilo je 35 pacijenata. Dežurni doktori Kasim Selman i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

COVID ambulatnu javilo se 36 pacijenata, dok je jedna osoba upućenja na dalje liječenje.

 Policijska stanica Velika Kladuša zabilježila je jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi, jedna osoba zadobila je lakše tjelesne povrede, dok u drugoj nije bilo povrijeđenih. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

Prema prikupljih informacijama, ovog jutra nema problema u isporuci električne vode i pitke vode, kao i odvozu komunalnog otpada i održavanja gradske čistoće.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone. Na pojednim dionicama u centralnim i zapadnim krajevima, te u višim predjelima, upozoravaju na jake udare vjetra. Savjetuju oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Na graničnim prelazima također u jutarnjim satima, nema dužih zadržavanja.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Prema kraju dana kiša na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći u većem dijelu naše zemlje. U kasnim večernjim satima u Krajini se očekuje susnježica i snijeg. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, na sjeveru i sjeverozapadu Bosne do 18 °C.

Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje praćeno padavinama postepeno će zahvatiti cijelu zemlju i uzrokovati jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Jaki udari juga također će praviti probleme osjetljivim osobama, a opšta slika dodatno će se pokvariti sa noćnim satima, obzirom da će, nakon perioda neuobičajeno toplog vremena, doći do osjetnog pada temperatura. Poželjno je reducirati aktivnosti.