Evidentirane dvije saobraćajne nesreće i požar u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije, i to kad je u pitanju sigurnost u saobraćaju, dok krivičnih djela i remećenja javnog reda i mira nije bilo.

Oko 14.00 sati došlo je do saobraćajne nesreće u Ulici cazinskih brigada, u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Na M4,2, naselje Ostrožac, oko 00:45 sati, evidentirana je saobraćajna nesreća u kojoj nije bilo povrijeđenih, a učestvovala su 2 m/v.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u protekla 24 sata: 

22:37 Mutnik, požar niskog rastinja; povratak u jedinicu u 23:50 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 88 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Iz BIHAMK-a javljaju da su zbog izvođenja minerskih radova u mjestu Potpeć, danas od 11 do 15 sati moguće kratkotrajne obustave saobraćaja. Radovi na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac i dalje traju, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice. Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog niskih temperatura upozoravamo se na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.