Cazin: Dvije saobraćajne nesreće u protekla 24 sata, povrijeđeno više lica

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 11 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba u 06:00 sati vodostaj Mutnice iznosio je 97,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. "Upućivanje prijetnji i omalovažavanje putem Facebook-a" te "fizički napad" evidentirani su u Ćoralićima, u caffe bar "Mero".

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, došlo je do dvije saobraćajne nesreće. Prva se dogodila u Ulici generala Izeta Nanića, u kojoj su učestvovala 2 m/v, od čega se jedno NN vozilo udaljilo s mjesta nesreće, a lakše je povrijeđeno jedno lice.

Poslije ponoći došlo je do slijetanja 1 m/v u Pećigradu, pri čemu je lakše tjelesne povrede zadobilo jedno lice.

Vatrogasna jedinica Cazin imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog učestalih lokalnih padavina kolovoz je jutros na pojedinim dionicama mokar ili vlažan, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo na putevima koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Sanacioni radovi izvode se i u tunelu Ormanica na dionici M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se saobraća usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.