Dvije saobraćajne nesreće u protekla 24 sata na području općine Velika Kladuša

.

Jedno lice zadobilo je teže, a jedno lakše povrede u jednoj od dvije saobraćajne nezgode koje su se u protekla 24h desile na području općine Velika Kladuša. Policijski službenici evidentirali su i jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira.

– Vatrogasci su intervenisali jedanput. Intervencija je, prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, bila na čišćenju ceste nakon saobraćajne nezgode u ulici Zuhdije žalića.

– Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć su se obratila 72 pacijenta. Dežurni doktori Dinko Keserović i Ševal Mešanović na dlje liječenje u Kantonalnu bolnicu su uputili tri pacijenta.

– Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, elektronapajanje je stabilno.

VRIJEME

Danas, prije podne magla ili niska oblačnost u Krajini, na sjeveru i po kotlinama centralne i istočne Bosne, koja ponegdje može bit i dugotrajna. Razvedravanje u drugom dijelu dana. U ostalim područjima sunčano. Vjetar slab, u Bosni promjenljivog smjera, a u Hercegovini sjeverni. Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje od 9 do 14 stepeni.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne, uz ljepšu opštu sliku, stabilno, pri tome i malo hladnije vrijeme u odnosu na prvi dan vikenda. U Bosni je, tokom jutarnjih sati, preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, reducirati boravak na otvorenom i provoditi mjere zaštite od niskih temperatura. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti djelimično olakšanje, izraženije sredinom dana. U Hercegovini sa dužim sunčanim intervalima, toplije i ugodnije.

BIHAMK

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po vlažnom i mjestimično klizavom kolovozu. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Sanski Most,. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.