Dvije saobraćajne nezgode bez povrijeđenih evidentirali su na području Krajine

.
64 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja

 

Dvije saobraćajne nezgode bez povrijeđenih evidentirali su u protekla 24h službenici kladuške Policijske stanice.

64 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja u proteklom periodu. Dežurni doktori Almedina Beširović Rizvić i Ahmed Riyad Dash na dalje liječenje uputili su četiri pacijenta.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Subašića, nije imala intervencija.

Uredna je isporuka električne energije, informišu poslovnice „Elektrodistribucije“.

19. august je Svjetski dan humanosti. Svjetski dan humanitaraca se obilježava 19. augusta svake godine kako bi se odala počast humanitarnim radnicima koji rizikuju svoje živote u humanitarne svrhe i mobilizirali ljude za humaniji svijet. Generalna skupština UN-a je na plenarnoj sjednici 11. decembra 2008. godine usvojila opću rezoluciju “Jačanje koordinacije urgentne humanitarne pomoći UN-a”, koju je sponzorirala Kraljevina Švedska, a koja sadrži historijsku odluku tog svjetskog tijela da 19. august proglasi Svjetskim humanitarnim danom.

Danas je drugi dan 17. moto susreta koje organizira moto klub „Hrnjica“. Defile učesnika moto susreta ulicama grada starta u 18h, a posjetitelje i učesnike očekuje i nastup Infuzija banda i Wanted 5, stunt show – moto igre i pjena party. Kao i ranijih godina mjesto održavanja je krugu Transporta u Polju u Velikoj Kladuši.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro, uz umjeren porast oblačnosti poslije podne. Poslije podne i dio noći, u većem dijelu zemlje, pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 28 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi, izraženije u drugom dijelu dana, remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. U Hercegovini sunčanije, uz visoke temperature i vrijednosti UV indeksa zbog čega osjetljive osobe i hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana.

Stanje na putevima

Zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, danas i sutra (19. i 20.08.) od 08 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima. Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima. Bez obzira na vremenske uslove molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja. Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.