Dvije saobraćajne nezgode na području velikokladuške općine

.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata, a dežurni doktori Abdulah Fazlić i Amra Zulić uputili su dvoje pacijenata na dalje liječenje.

Dvije saobraćajne nezgode evidentirane su u protekla 24h na području velikokladuške općine. U jednoj od nezgoda jedno lice je lakše povrijeđeno. Krivičnih djela i narušavanja javnog reda i mira nema prijavljenih.

– Prema riječima dežurnog Delanovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih radova na elektronenergetskim objektima.

Pred nama je bogat sportski dan, ovo su najave utakmica:

– Krajiški derbi između predpionira i pionira Krajišnika i FK Krajine Cazin igra se danas od 9:30h. Ova utakmica označava i završetak jesenskog dijela prvenstva. Nakon toga, u 11:00h, i pioniri Krajišnika izlaze na teren kako bi se suprotstavili svojim vršnjacima iz FK Krajine Cazin.

– U okviru Odbojkaške lige USK-a ŽOK Velika Kladuša danas na domaćem terenu igra utakmice IV kola protiv gostujuće ekipe ŽOK Sana iz Sanskog Mosta. Prva utakmica u kojoj se sastaju pionirke počinje u 11h. Susret juniorki počinje u 12h, dok kadetkinje svoj susret igraju od 14h. Dođite i podržite naše ŽOK-ice. Ulaz je slobodan.

Završnica Malonogometne lige radnika 2023. igra se danas u Gradskoj sportskoj dvorani. Prva utakmica završnice lige u kojoj se sastaju Airvent – Stolarija Kendić igra se od 17h, a u drugoj utakmici od 17:30h igraju Elektrodistribucija – AmelŠeh. Utakmica za treće mjesto na programu je od 18:10h, a od 19h igra se finale, nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika i uručenje priznanja i pehara.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona. Na dionicama u višim predjelima mogući su nailasci na poledicu zbog niske jutarnje temperature. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, posebno u sjeverozapadnim krajevima. Savjetujemo oprezniju vožnju, prigođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Držite propisano rastojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Iako je smanjen obim radova, na dionicama sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno, a saobraćanje usporeno.

Izdvajamo magistralne puteve: Konjic-Jablanica (u mjestu Lendava), Bilješevo-Lašva, Semizovac-Olovo-Kladanj (na nekoliko lokacija) i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguć slab snijeg ili susnježica. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu zemlje do 14 °C.

– Biometeorološke prilike postepeno će se poboljšati. Mjestimično izraženija naoblaka, pojava magle i povremeno tmurno vrijeme, u dijelu Bosne, kod većine ljudi negativno će djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati manje poteškoće. Tokom jutra neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa odmicanjem dana i zatopljenjem, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. U Hercegovini će opća slika biti ljepša, uz duže sunčane periode, pri tome će jači udari bure povremeno kvariti ugođaj.