Dvojica policajaca spasila život muškarcu koji se gušio

Službenici policijske stanice saobraćajne policije Pula-Pola jučer, oko 15.40 sati spasili su život zaposleniku benzinske pumpe "Rogovići" kraj Pazina, javili su iz istarske policije.

Kako navode, policijski službenici Bojan Milovanović i Goran Šurlan oko 15.40 sati ušli su prodajni prostor benzinske pumpe u Rogovićima kraj Pazina i zatekli zaposlenika benzinske koji je ležao na podu, gušeći se bez zraka, dok je njegova koleginica u panici zvala pomoć.

Odmah su prišli 26-godišnjem muškarcu, započeli reanimaciju, oslobodili mu dišne puteve i održavali ga na životu punih pola sata do dolaska Hitne medicinske pomoći, kako prenose Index.hr.

Nismo se odvajali od njega sve do dolaska službenika Hitne medicinske pomoći. Odahnuli smo kad smo mu uspjeli osloboditi dišne puteve i kad je počeo disati - rekao je policijski Šurlan. 

Bojan Milovanović, Šurlanov kolega, kazao je da su veoma sretni zbog toga što su stigli u pravo vrijeme.

- Bili smo veoma sretni kad smo čuli da je muškarac dobro i da je nakon pružene pomoći pušten na kućnu njegu. Sreća je da smo naišli u pravom trenutku i spriječili da se uguši - dodao je Bojan Milovanović.

Policijski službenici još su jednom pokazali humanost, spretnost i spremnost da u svakoj prilici pomognu i spase ljudski život, stoji u saopćenju istarske policije.