Dvojicu muškaraca u Banjaluci ugrizli psi

BANJALUKA - U banjalučku Službu hitne pomoći u nedjelju su primljena dva muškarca koja su došla sa povredama od ugriza psa, jedan od njih je ljekarski zbrinut i pušten kući, dok je drugi upućen u Univerzitetski klinički centar RS.

Potvrdila je ovo Dijana Ožegović, portparol Doma zdravlja Banjaluka, navodeći da je jednog od njih ugrizao komšijski pas u banjalučkoj Ulici Nenada Kostića, dok za drugog pacijenta nije poznata lokacija.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS kažu da je primljen pacijent sa ugrizom psa, te da je on nakon pregleda pušten na kućno liječenje.

Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja "Kerber", rekao je da su pri ugrizu psa uglavnom krivi neodgovorni vlasnici pasa.

"Rijetkost je da dobijemo nekada pritužbu da je neki pas sa ulice agresivan, te u takvim rijetkim slučajevima uglavnom su krivi ljudi, koji tjeraju ili udaraju psa. Takvi psi su obično istraumirani od strane čovjeka, jer pas po prirodi ne grize, nego kada ima strah od čovjeka koji ga je tukao ili maltretirao", rekao je Milojević za "Nezavisne".

Dodao je da ugriz psa može biti opasan, te da to zavisi od veličine psa ili mjesta na kojem ugrize čovjeka.

"Dosad u Banjaluci nije bilo ugriza sa težim posljedicama, osim onog kada su dva vlasnička azijata izgrizla čovjeka", naveo je Milojević.