Džaferović i Dodik se sastali sa Varheljijem: razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji i evropskom putu BiH

.
Sagovornici su razmijenili mišljenja o reformskim procesima u Bosni i Hercegovini, i modalitetima za unapređenje rada i funkcioniranja svih razina vlasti

 

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik razgovarali su u Antaliji sa EU povjerenikom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem (Olivér Várhelyj).

Članovi Predsjedništva BiH i povjerenik Varhelji razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji i evropskom putu Bosne i Hercegovine na marginama Antalijskog diplomatskog foruma u Antaliji.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o reformskim procesima u Bosni i Hercegovini, i modalitetima za unapređenje rada i funkcioniranja svih razina vlasti u cilju što skorijeg sticanja kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu.

Članovi Predsjedništva BiH su ponovili opredijeljenost za intenziviranje aktivnosti na evropskom putu Bosne i Hercegovine, koji je u interesu svih njezinih građana.

Povjerenik EU za susjedstvo i proširenje pozvao je članove Predsjedništva BiH na ubrzaniji rad na reformama, koje su neophodne za dobijanje kandidatskog statusa. Konkretni koraci i progres na europskom putu u interesu je Bosne i Hercegovine, regije, kao i Europske unije, zaključeno je prilikom susreta.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH