Džaferović se sastao sa delegacijom Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije

asdf

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je delegaciju Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sjeverne Makedonije.

Delegaciju su činili predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dževad Hot, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Munir Kolašinac, direktor Uprave za manjinske etničke zajednice Admir Uzunović i generalna sekretarka Bošnjačkog demokratskog saveza Edina Zećirović.

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima i problemima od značaja za bošnjački narod u Sjevernoj Makedoniji, sa naglaskom na provedeni popis stanovništva.

Džaferović je kazao da Bošnjaci, kao i svi drugi narodi u regiji, žive u svim državama regije, te trebaju njegovati svoje etničko jedinstvo, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet država.

Naime, on je dao punu podršku Bošnjačkom nacionalnom vijeću, kao i svim političkim, nevladinim i drugim subjektima koji se bore za interese i prava bošnjačkog naroda u Sjevernoj Makedoniji.

Kazao je da bošnjački narod u Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji treba jačati svoje veze, kroz bilateralne odnose dvije države, jednako kao i kroz saradnju u okviru Ureda za koordinaciju bošnjačkih vijeća.

FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH