Džaferović uputio telegram saučešća premijeru Pakistana: BiH stoji uz prijateljski narod

dsf

Poplave su odnijele su stotine kuća, restorana, mostova, pa čak i nekoliko hotela od više spratova koji su se nalazili na obalama rijeke Svat

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio telegram saučešća premijeru Islamske Republike Pakistana Šahbazu Šerifu (Shehbazu Sharifu).

- Poštovani premijeru Šerif, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje ime, molim vas da primite izraze najdubljeg saučešća zbog velikih ljudskih žrtava i razaranja koje su posljedica poplava u Pakistanu - navodi se u telegramu.

Dodao je da Bosna i Hercegovina u ovim teškim trenucima za Pakistan stoji uz prijateljski narod i Vladu Islamske Republike Pakistana.

Podsjećamo, broj poginulih od posljedica monsunskih kiša u Pakistanu koje traju ​​od 14. juna, prema posljednjim informacijama porastao je na 1.033.

Poplave su odnijele su stotine kuća, restorana, mostova, pa čak i nekoliko hotela od više spratova koji su se nalazili na obalama rijeke Svat (Swat) u slikovitoj dolini jednoj od omiljenih turističkih atrakcija.

 

 

foto: Avaz.ba\arhiv