Džejeva kćerka ‘ohladila’ lažnjake: Nikada moj otac nije želio da promijeni vjeru

hj
Mnogi ne mogu da se pomire sa činjenicom da nas je legenda narodne muzike Džej Ramadanovski napustio zauvijek u nedjelju 6. Decembra

 

Danima unazad, obožavaoci i poštivaoci njegove muzike se opraštaju od njega i pale svijeće za njegovu čast, a kako je ovo pravoslavni običaj kojim se porodica i prijatelji  opraštaju se sa pokojnicima, pojavila se vijest da je poznati pjevač pred smrt razmišljao o promjeni vjere.

Naime Džej je bio islamske vjeroispovjesti, a vijest o promjeni vjere pojavila se jučer u medijima.

Kako bi otkrila istinu i stala na put neistinitim pričama, na svom Instagram profilu , oglasila se pjevačeva mlađa kćerka Marija.

Ona je otkrila da je Džej volio, poštovao i obilježavao svetog Petku, ali da o promjeni vjere nikada nije pričao, čak ni spomenuo tako nešto.

Njenu objavu vam prenosimo u cjelosti:

Poštovani novinari, Džej Ramadanovski je bio islamske vjeroispovjesti od oca Mazlama i majke Barije. Oba roditelja su mu također bili muslimani, porijeklom iz Makedonije. Svetu Petku je poštovao, volio i svake godine obilježavao. Nije slavio slavu uz svijeću i slavski kolač kako to pravoslavci rade. Za njega je Bog bio jedan.

Nikada nije ni spomenuo da želi promijeniti vjeroispovijest. Molimo vas da prestanete sa naslovima i člancima koji narušavaju ugled našeg voljenog oca. Pustite nas da ga na miru ispratimo. Porodica Ramadanovski – piše u objavi.