(VIDEO) Džemat 'Stara Medresa' Cazin: Najvrijedniji mališani nagrađeni povodom 27. noći ramazana

Medresa
U džematu 'Stara Medresa' u Cazinu, sinoć je prigodnim sadržajima obilježena 27. noć ramazana - Lejletu-l-Kadr, gdje je vaz održao hafiz Šahinović.

Uz obavezan Farz, teravih-namaz, Vitr i nafila-namaz, Lejletu-l-Kadr se u većini džemata tradicionalno obilježava učenjem Kur'ana, zikrom, ilahijama, kasidama te prigodnim predavanjima.

Džemat Stara Medresa u Cazinu svake godine uvodi novine u obilježavanju posebnih ramazanskih noći.

Tako je ove godine organizirana nagradna igra za najmlađe grada Cazina, u cilju da im mubarek dani i noći budu uljepšani.

Istovremeno, primamljive nagrade su motivaciono djelovale na ovu populaciju, te su mnogi od njih naučili puno kroz zabavu i igru.

Naime, omladina je svoje domove prigodno ukrasila u znak dobrodošlice mubarek ramazanu. Vrijeme izolacije su kvalitetno ispunili kreativnim radom, a ono što su napravili učinilo je ramazan još ljepšim i svečanijim, jer ovaj mjesec to po svemu zaslužuje.

S obzirom na trenutnu situaciju, ovaj hvale vrijedan projekat je realiziran tako što se takmičenje odvijalo on line, a korišteni su i video zapisi te fotografije.

Nagrade i prigodni paketi su uručeni učesnicima, što samo potvrđuje da se uvijek može pronaći način kako mlade motivirati da uče, klanjaju, poste, čine dobra djela te budu duhovno opskrbljeni.

Čestitamo svim učesnicima! 👏 U prilogu članka pogledajte video i neke od radova mališana u galeriji slika.