Džematlije Horozovića zajedničkim snagama uredili lokalno mezarje

Ovih dana džematlije Horozovića u mjesnoj zajednici Ćoralići završili su akciju uređenja lokalnog mezarja s kojom je obuhvaćena izgradnja asfaltne staze, uređenje pomoćnog objekta i priključak na vodovodnu mrežu.

Akciju su pokrenuli hadži Abdulah Misaljević i Ferid Misaljević, a inicijativi su se odazvali svi mještani pa su tako svi radovi izvršeni u najkraćem vremenskom roku. Kako ističu, posebnu zahvalnost duguju svojim džematlijama iz dijaspore, kako onima iz zapadnoevropskih zemalja tako i nekolicini Ćoralićana koji žive i rade u Sjedinjenim Američkim Državama, a koji su se svi vrlo rado odazvali pozivu da se lokalno mezarje uredi na najbolji mogući način.

Radovi su izvršeni na ukupnoj površini od 240 kvadratnih metara, a staza za kretanje koja je sada u potpunosti asfaltirana, duga je 180 metara. Pomoćni objekat uz mezarje sada je sasvim u funkciji i sa adekvatnim priključkom vode čime je potrebna infrastruktura na ovoj lokaciji u potpunosti zaokružena u jednu cjelinu.

Novouređeno mezarje u Horozovićima sada je na sliku i priliku svojim mještanima jer kao zajedničko dobro predstavlja ovdašnje domaćine i džemat u najboljem svjetlu. Sama akcija, čija ukupna vrijednost je 13.500 konvertibilnih maraka, daleko je značajnija i vrijednija upravo zbog toga jer je realizirana u slozi džematlija i spremnosti da zajedničkim snagama urade projekat koji može biti za primjer svima drugima.

Image