Edhem Fočo nakon još jednog ubistva u Sarajevu: Mi smo licemjeran narod!

.
Direktor Al Jazeera Network d.o.o. Sarajevo i festivala dokumentarnog filma AJB DOC, Edhem Fočo, oglasio se na drštvenim mrežama

Snažnom porukom nakon užasnog zločina i brutalnog ubistva 25-godišnje dr. Azre Spahić, mlade doktorice Doma zdravlja Sarajevo, koja je pokošena automobilom Armina Berberovića, pijanog i bez vozačke.

Podsjetimo, još dvije prijateljice dr. Spahić su povrijeđene. Fočo duboko propituje vrijednosti u našem društvu.

"Još jedno brutalno ubistvo u Sarajevu. Još jedan bahati, odvratni, kockastoglavasti vozač Mercedesa ubija mladu djevojku, doktoricu. Nema vozačku, pijan je, ubija je na pješačkom. I u ovom odvratnom društvu neki ga brane, 'bio je fin momak'.

Isto tako su branili sina vlasnika Metropolisa koji je Mercedesom jurcao Titovom, skliznuo sa šina i ubio penzionera koji je čekao na tramvajskoj stanici. I taj tatin sin nije ležao ni par dana u zatvoru. I poslije je kod istog nađena gomila novca u stanu za vrijeme one afere sa varanjem PDV-a. I opet nikom ništa", napisao je Fočo.

 

Podsjeća na bolnu istinu kako slučaj dr. Azre Spahić nije jedni, da su ovakvi slučajevi slika naše svakodnevnice i da je samo pitanje ko je sljedeći.

"I sin vlasnika (tadašnjeg vlasnika, kažu da je nedavno preselio) ćevabdžinice Zmaj pokosi mladu doktoricu, također Mercedesom.

Jurca, prođe kroz crveno i pokosi je na pješačkom. I uz manipulacije političkog i pravnog sistema ne odleži ni dana. Babo platio, ili se završilo u stilu 'poslao me Asim'. Tako to kod nas ide.

I nikad presuđeni ubica Semir Rastoder ubije rahmetli Havu Dovadžiju pri velikoj brzini i na pješačkom prelazu i opet neki babo završi i nikom ništa. Uvijek ti bahati sinovi ubijaju nečije kćerke. I onaj Sefić koji je ubio Selmu i Editu i pobjegao u Srbiju.

Pomogla mu raja, roditelji...", napisao je.

Kako je dodao, u našem društvu su takvi i dalje "face ti nekakvi nabildani, kockastoglavasti idioti, trgovci drogom, druže se sa elitama, donedavno i sa tadašnjim šefom naše obavještajne službe, ili načelnicima, itd".

"I uvijek neki Asim završi nešto i mi šutimo, jer i nama treba nekad taj Asim da nam završi nešto. I šupljiramo. Jer nama je najvažnije da napadamo strance, Amerikance, protivnike Bošnjaka, cijeli svijet. Nama su crvena linija napadi na Fadila, Skaku, Senaida, Asima, Osmana, itd. Ne d'o Bog da su nam crvena linija napadi na Selmu, Editu, Havu, Ajlu, Azru...

Mi smo licemjeran narod. To što nisu svi nam, za sada, ništa ne pomaže...", zaključio je Edhem Fočo.

 

Foto:Arhiv