Politički magazin "Acta" na TV Alfa: Edita Đapo oštro o Fadilu Novaliću

Potpredsjednica Saveza za bolju budućnost Edita Đapo u političkom magazinu "Acta" na TV Alfa, bez dlake na jeziku, otkriva šta se dešava iza zatvorenih vrata na sjednicama Vlade Federacije BiH.

Zbog kršenja Poslovnika o radu Đapo je uputila oštre poruke premijeru Fadilu Novaliću, a zašto smatra da je upravo  Novalić politički poslušnik, te za čije ciljeve zloupotrebljava poziciju, pored ostalog, reći će Đapo.

Imenom i prezimenom, ministrica u Federalnoj vladi navodi ko je spreman, zarad kadrovskog pozicioniranja, blokirati rad najvišeg organa izvršne vlasti, ko je pogubio konce u finansijskim tokovima u zdravstvu, te zbog čije nesposobnosti u radu je porastao kriminal, krađe, paljevine automobila, konzumacija droge, prenosi avaz.ba.

Potpredsjednica SBB-a komentariše i aktuelnu političku situaciju u vezi sa formiranjem vlasti i potencijalnih koalicija, šta je delegacija SBB tokom sastanka tražila od SDA, šta je dobro u saradnji sa tim političkim partnerom, u koga je SBB “zagledan” kada je riječ o političkoj budućnosti.

Edita Đapo otkriva i svoju "drugu" stranu, zašto je postala političarka, zašto baš SBB, šta joj je nuđeno (ali i šta je tražila) da li joj je prepreka ili "odskočna daska" bila dužina suknje i štikle. Ima li ova uspješna, obrazovana, karijerno ostvarena žene položen vozački ispit?!

A kako zvuči šefica Kluba zastupnika SBB u Predstavničkom Domu PSBiH na japanskom jeziku gledajte večeras od 21 sat na TV Alfa.