Ef. Ahmetović: Neću te zaboraviti Tarik, spominjaću te svojoj djeci

asd
Žao mi je što nisam uspio da ti dođem, da još jednom prošetamo uz Unu, stoji u objavi Nihada efendije Ahmetovića

Krajina je okovana tugom nakon što je objavljena tužna vijest da je i treći mladić koji je učestvovao u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18:15 sati u naselju Šepići kod Cazina, preminuo u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. 

Velika tragedija se dogodila kada je Fiat Punto, u kojem su se nalazila trojica mladića, udario u grtalicu. Na licu mjesta preminuli su mladići Tarik Pandžić i Armin Čajić, dok je Tarik Muhamedagić prevezen u bihaćku bolnicu. I pored nadljudskih napora ljekara, on je uzgubio bitku za život.

Na društvenim mrežama mnogobrojni članovi porodice i prijatelji opraštaju se od nastradalih mladića.

Prozorski imam Nihad efendija Ahmetović na svom Facebook profilu napisao je emotivnu poruku, koju prenosimo u cjelosti:

Zadnji pozivi

- Dragi moj Tarik, 

Jutra u Hercegovini su lijepa, sunčana, bez oblaka i magle, kristalna kao dan, znam da si volio Hercegovinu, smijao se našem naglasku, tjerao me da samo pričam, a ti si se smijao...

Ovo jutro, iako bez magle i oblake, za mene je najtmurnije i najmračnije.

Svjestan sam da Allah Uzvišeni bira samo najbolje, to je istina, ja sam svjestan Njegove moći i volje, izabrao je najboljeg.

Zadnjih dana si me zvao više nego ikada, pisao, slikao, a ja ni slutio nisam da su to zadnji pozivi i slike, posebno si navečer zvao da još jednom čuješ onu moju hercegovačku ''Golemo majkemi'', ona je bila naš pozdrav, smjeh, ali znam da si i svojima u kući, ali i prijateljima toliko govorio istu riječ da su je počeli koristiti.

Nismo se puno družili, povezalo nas je prijateljstvo preko moje braće Zlatana i Adnana, ali si, zapamti, bio dio nas...

Nikada neću zaboraviti kada si samnom i Adnanom išao na Unu ali, ne samo da se kupamo i plivamo na Adi, nego da radimo još strašniju stvar a to je plivanje niz Unu.

Volio si to, i bio si sretan taj dan što si me upoznao i što si mi pokazao ljepote Une i Cazina.

Pričali smo da dođeš u moj Prozor, na Ramsko jezero, Mostar, ali...

Svaki dan ćeš biti u mojim dovama

Sretan sam što sam upoznao mladića kao što si ti, ponosan sam, žao mi je što je trajalo kratko, ali zapamti da ću te spominjati svojoj djeci.  

Neću te zaboraviti, svaki dan ćeš biti u mojim dovama.

Žao mi je što nisam uspio da ti dođem, da još jednom prošetamo uz Unu.

I da, to ne smijem zaboraviti, uvijek si govorio da imam najljepšu bradu, brate, tvoja je bila ljepša, znam da ćeš biti najljepši na Ahiretu, a Poslanik a.s. će se ponositi tobom i ljepotom tebe ali i tvoje brade i nurli lica.

Molim Uzvišenog da podari sabur tvojim roditeljima te da se smiluje tebi i tvojim prijateljima koji su s tobom bili, te da Vas počasti naljepšim mjestom u Džennetu! Volim te... – stoji u objavi Nihada efendije Ahmetovića.

Pogledajte OBJAVU