Efendić: Kanton Sarajevo je u kolapsu, ne zna se u kojoj oblasti je gore stanje, neka Trojka i Šestorka su obećavale kule i gradove

dsa
Od javnog prevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti… teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore, kaže Efendić

Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo, komentarisao je današnju situaciju koja se dogodila na Dobrinji.

Naime, nekolicina građana se žalila na nepokošenu travu u ovom sarajevskom naselju, što je za posljedicu imalo najezdu zmija u urbanoj gradskoj sredini.

Efendić je rekao da je KJKP Park odgovoran za takvo stanje, te da je cijeli Kanton Sarajevo u kolapsu.

- Samo da se zna, iako je to bezbroj puta ponovljeno, da je za košenje trave i održavanje zelenih površina zaduženo kantonalno preduzeće Park. Kanton već odavno ne funkcioniše skoro ni u jednoj oblasti života ili funkcioniše jedva. Od javnog prevoza, primarne zdravstvene zaštite, javne higijene, obrazovanja, sigurnosti… teško je utvrditi u kojoj oblasti je stanje gore, istakao je Efendić.

Poručuje da je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo.

- Kantonom trenutno upravlja vlada neke trojke koja je u početku bila šestorka i obećavala kule i gradove. Ista ta trojka i njihovi vijećnici na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad oborila je izvještaj J.P. Lokoma koji kao preduzeće svoj posao radi odgovorno i adekvatno.

Tako je srušen i uništen čitav sistem Kantona Sarajevo kada su neodgovorni zastupnici iz skupštine počeli da se petljaju u sve procese unutar preduzeća, umjesto da se bave donošenjem zakona, a stranke koje su ih tamo poslale o tome nisu vodile računa, rekao je Efendić, konstatujući da posljedice nerada vladajuće strukture u Kantonu Sarajevo trpe svi građani glavnog grada.