Nakon prijetnji smrću: Efendiji Nuhiću podrška stiže sa svih strana

Efendija Emir Nuhić, imam džemata Blagaj kod Bosanskog Novog, koji je od 4. marta na FB stranicu svog džemata od izvjesnog Danela Rajkovića u tri navrata dobio užasavajuće prijetnje da će ga zavezati kao psa, zaklati i zapaliti, a kćerke mu silovati u džamiji, ne krije da ga je strah, no priznaje da mu taj osjećaj malo ublažava podrška koja mu stalno pristiže - iz minute u minut.

Danas ga je telefonski podržao i ohrabrio i reisu-l-ulema IZBiH Husein efendija Kavazović.  

- Pitao me kako sam, kako zdravlje, šta još trebaju poduzeti i najavio da će sve uraditi da se taj slučaj do kraja istraži i izađe na vidjelo - kaže efendija Nuhić i ne krije da ga je reisov poziv obradovao. 

Kako kaže, tješi ga i podrška koju dobiva od svih imama iz dijaspore, BiH , ali i komšija Srba.

 - Svi znaju kakav sam i da sam svima na usluzi, znaju ljudi i da širim mir, dobro, suživot i iznenađeni su ovim šokantnim prijetnjama - kaže ef. Nuhić i dodaje da Rajković i dalje na svom profilu provocira.

Efendija Nuhić je kazao da ima informaciju da je Danel iz Gacka.

-Sinoć sam dobio informaciju da je iz Gacka, a ne iz Bosanskog Novog. Sad čekam policiju da to do kraja istraži. Nije uredu nikom tako pisati, a kamoli imamu. U međuvremenu sam, dok ga ne uhapse, tražio 24-satnu zaštitu od policije. Pa ćemo vidjeti šta će biti od toga - kaže ef. Nuhić i ne krije da je nakon poruka malo oprezniji. Ne samo zbog sebe već i svoje porodice, supruge i troje djece.

Podsjećamo,  prijetnje ef. Nuhiću stižu od 4. marta. Posljednja šokantana poruka u kojoj Rajković spominje automat i to da će pobiti sve muslimane stigla je preksinoć oko ponoći. Efendija Nuhić je sve poruke prijavio policiji, koja je nakon treće poruke, na imamov zahtijev, dežurala u blizini njegove kuće, prenosi Avaz.