Mijatović: Egzekucija građanske BiH u Briselu, ali s našim građanima spremamo vam doček

asdf

 - Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović danas se oglasio na društvenim mrežama gdje je objavio da će se posljednja ofanziva na građansku BiH u narednim danima desiti u Briselu. On je najavio i svoj odlazak u Brisel gdje će se okupiti sa građanima porijeklom iz BiH ali i mnogim evropskim parlamentarcima. 

"Prema svim informacijama, nastavak ataka na Bosnu i Hercegovinu desit će se u narednim danima u Briselu. Da odmah najavim, ukoliko se odluče na ovaj potez upravo ovdje na ovom mjestu ću sa mnogim našim građanima koji žive u inostranstvu, ali i sa mnogim evropskim parlamentarcima stajati i dočekati egzekutore. Kao što vi spremate posljednju ofanzivu na našu državu, znajte uveliko spremamo i mi vama doček. Saša Magazinović i ja vas čekamo sa našim ljudima ali i prijateljima Bosne i Hercegovine to vam garantujem.

Međutim ono što me brine jeste veliki broj “funkcionera” građanskih stranaka u BiH koji uporno ćute mjesecima na sve ovo. Dame i gospodo “građani” ukoliko ova ofanziva prođe, nema više vaših mandata, moraćemo trajno zaključati sve građanske stranke i partije ali i javno priznati raspad države.

Eto mi smo spremni i za Brisel, a vi svi ostali ćutite i dalje, samo nek ne puca i nek je mandata", naveo je Mijatović.