EKI Bihać pomogao četiri odgojno-obrazovne ustanove

U okviru projekata Socijalno odgovorne aktivnosti, koje EKI provodi svake godine na području cijele Bosne i Hercegovine, EKI Bihać je u toku mjeseca novembra implementirao četiri donacije. Donacije su usmjerene u četiri različite ustanove koje se bave radom sa djecom i to na području općina Bihać, Bužim, Cazin i Sanski Most.

Tako su JU „Dječijem gradskom vrtiću” u Bihaću donirane didaktičke igračke koje su im nedostajale, a koje su veoma bitne za pravilan psiho-motorički razvoj djece u dobi od 1-6 godina.

Image

Posebna simbolika ove donacije je u tome što je izvršena na „Međunarodni dan djeteta”, 20.novembra.

Druga donacija je usmjerena „Dječijem vrtiću Bužim” i to nabavkom vodenih dispanzera koji su neophodni zbog nedostatka pitke vode na ovom području.

Image

Treća donacija implementirana je u „OŠ Cazin II”, podružna škola Slatina kojoj su nedostajali oprema i rekviziti za normalno odvijanje nastave za tjelesni odgoj.

Image

Četvrta donacija usmjerena je u udruženje „Dobar glas” Sanski Most, koje se bavi pružanjem edukativne i emocionalne podrške djeci sa posebnim potrebama, kupovinom igračaka i pribora koje će ovo udruženje  koristiti u radu s djecom.

Image

Ovim donacijama EKI je i ove godine pokazao da je društveno odgovorna institucija koja brine o lokalnoj zajednici, sa posebnim akcentom na njene najmlađe članove.

Image