Ekipa sa termina na turniru ‘Za Anela’ i iz donacija prikupila preko 15.000 KM

.
„Ekipa sa termina“ danas je bila na visini zadatka koji je imao sportsku, ali humanu notu. Naime, danas je u Sportskom centru Midž Hit u Polju u organizaciji „Ekipe sa termina“ održan Humanitarni turnir “Za Anela”.

Kako su organizatori objavili na svojoj Facebook stranici, danas je na turniru od učešća sakupljen iznos od 3.110 KM u gotovini, na račun iznos od 300 KM te donacija na račun u iznosu od 1000 KM.

 

Posjetitelji turnira, dobri ljudi Velike Kladuše u kutiju dobrovoljnih priloga stavili su 847,75 KM.

 

Ekipa sa termina zajedno sa svojim prijateljima sakupila je iznos od 7.071 KM i 1.550 EUR, ukupno 15.435,45 KM. Kako su naveli, sutra će uplatiti na račun iznos od 14.035,45 KM.

 

„Hvala vam naši prijatelji, danas smo svi pobijedili, hvala i sportskom centru Midz hit na ustupljenoj dvorani. Akcija se nastavlja i dalje, molimo da Vaše priloge uplaćujete na račun Sahinovic Delile. Izvještaj o uplatama biće dostavljen Anelu Šahinoviću“ – naveli su organizatori koji na ovaj način skupljaju novac za našeg teško oboljelog sugrađanina Anela Šahinovića.

Kažimo i to da je akciju za prikupljanje sredstava za liječenje Anela organiziralo još dosta privrednih subjekata i pojedinaca.

 

U OŠ „25. novembar“ učenici, roditelji i nastavnici organizirali su Kolačijadu na kojoj je skupljeno 2206 KM.

 

Autopraonica “Šampion” je sav današnji prihod namijenila Anelovom liječenju. Skupljeno je 700 KM.

 

Frizerski salon „Kaja“ sutra će sav ostvareni prihod usmjeriti za liječenje.

 

Sugrađanka Saća Alijagić prikupila je oko 560 KM zahvaljujući hidžamama. Devleta Karajić odlučila je prihod od torti donirati za liječenje Anela, dok će prihod od prodaje donirati i Knjižara „Library“.

 

Krajem sedmice najavljena je i Kolačijada u organizaciji Udruženja „Sutra je novi dan“.

 

U akciju su se uključili i drugi pojedinci i subjekti koji se odriču dijela svoje zarade ali i brojni građani koji su podrška ovoj kao i brojnim drugim akcijama koje imaju za cilj da se spasi ljudski život.