Ekonomski fakultet u Bihaću: Započeli opremanje budućeg bibliotečko-istraživačkog centra

Ekonomski fakultet
- Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću bi početkom nove akademske godine trebao dobiti Bibliotečko-istraživački centar neophodan za naučno-istraživački rad u ovoj visokoškolskoj ustanovi. U toku je opremanje ovog centra za koji je nabavljen namještaj i prvi kontingent bibliotečkih jedinica neophodne stručne literature. Zbog oskudnog fonda ekonomske literature u Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci, nedovoljnom za potrebe studenata i profesora, budući Bibliotečko-istraživački centar Ekonomskog fakulteta unaprijedit će uslove studiranja i rada...

BIHAĆ, 17. maja - Realizacija projekta Bibliotečko-istraživačkog centra na Ekonomskom fakultetu u Bihaću otpočela je prošle godine ali ju je usporio, na određeni period, zaustavljeni proces javnih nabavki zbog pandemija koronavirusa.

Budući Centar opremljen je namještajem a u toku je nabavka informatičke opreme neophodne za njegov rad. Zbog skromnog fonda ekonomske literature u Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci, nedovoljnog za potrebe studenata i profesora, budući Bibliotečko-istraživački centar Ekonomskog fakulteta unaprijedit će uslove studiranja i rada.