Ekrem Tuka: Većina u GV Zenica odlučila je blokirati život svim građanima

 

Povodom neusvajanja Budžeta od strane većine u Gradskom vijeću Zenica,  EkremTuka, samostalni vijećnik u GV Zenica i predsjednik Nezavisnog bloka Zenica izrazio je nezadovoljstvo i pozvao stranke da svoje političke interese ne ostvaruju preko leđa građana.


„Ukoliko iskreno želite riješiti problem i raditi u interesu grada i građana Zenice, potrebno je dogovarati i iznaći rješenja a kada to nećete, onda se predlažu nerealni zahtjevi, podnose amandmani i ignorisanjem podrške za brojne projekte, blokirate grad na štetu građana, radnika Zenicatransa, boračke populacije, djece, porodilja, sporta i svih ljudi koji žive i rade u gradu Zenica.


Na današnjoj sjednici GV Zenica sa 13 glasova ZA, 7 glasova PROTIV i jednim uzdržanim glasom, vijećnici u GV Zenica odlučili su blokirati grad s tim da Prijedlog o privremenom finansiranju nije dobio potrebnu podršku od strane vijećnika SDA i njenih satelita koji čine većinu u Gradskom vijeću Zenica.


Ovom opstrkcijom onemogućeno je izdvajanje sredstava za sanaciju i održavanje puteva, odvoz smeća, elementarne nepogode, sredstva za gradsku narodnu kuhinju, stambeno zbrinjavanje boračke populacije, poticaja za zapošljavanje, sport i sva druga izdvajanja iz Budžeta grada.


Pored navedenog spriječeno je bilo kakvo rješenje za preduzeće Zenicatrans Zenica i zbrinjavanje preko 150 radnika koji nisu dobili plate u prethodna 3-4 mjeseca.


Ovim putem pozivamo sve političke subjekte u Zenici da rade u interesu građana Zenice i da svoje političke interese ne ostvaruju preko leđa građana,“ izjavio je Ekrem Tuka, samostalni vijećnik u GV i predsjednik Nezavisnog bloka Zenica.