Elvir Rahimić donacijom obradovao djecu i mlade oboljele i izliječene od raka

Elvir Rahimić, proslavljeni nogometni reprezentativac BiH, i ove godine prigodnom donacijom obradovao je djecu i mlade oboljele i izliječene od raka, štićenike Udruženja porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i izliječenih s područja Tuzlanskog kantona.

- Elvir Rahimić dugogodišnji je prijatelj i pokrovitelj Udruženja "Pipol",  na čemu mu iskreno zahvaljujemo. Rahimić je bio jedan od prvih individualnih donatora u realizaciji projekta adaptacije i rekonstrukcije Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, gdje se od početka 2017. godine odvija kompletno bolničko liječenje djece oboljele od raka s područja Tuzlanskog kantona, dijela Distrikta Brčko BiH i RS – izjavila je Amra Saračević, predsjednica Udruženja "Pipol".

Navodi da je Rahimić ranije podržavao i projekte ljetne i zimske rehabilitacije za djecu i mlade izliječene od raka, prenosi Avaz.

- Ovogodišnjom donacijom postao je jedan od generalnih pokrovitelja projekta "Svjetlo nakon mRAKa", u okviru kojeg će biti održana trodnevna ljetna rehabilitacija za djecu i mlade oboljele i izliječene od raka s područja Tuzlanskog kantona, u pratnji članova porodice - kazala je Saračević.

U ime djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona, članova njihovih porodica i u ime Udruženja "Pipol", legendi bosanskohercegovačkog fudbala koji uskoro stječe i profesionalnu licencu za nogometnog trenera, stihovima je zahvalila djevojčica Lejla Karić.

Izvor: